ΤΑΞΙΜΕΤΡΟ

Rating: 0.00 (Votes: 0)

Απαιτείται η τελευταία έκδοση των Google Play Services (Υπηρεσίες Google Play).

Εάν είναι απαραίτητο (πχ δεν πιάνει σήμα GPS) αναβαθμίστε από το Play Store:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.gms


Το ΤΑΞΙΜΕΤΡΟ (TAXIMETRO, ταξίμετρο, gps, taximeter, μετρητής απόστασης) είναι μία εφαρμογή που υπολογίζει για μία διαδρομή, το κόμιστρο που θα έπρεπε να καταβάλετε εάν την κάνατε με ταξί.
Μπορείτε επίσης να υπολογίσετε και να εμφανίσετε στην οθόνη διάφορες πρόσθετες χρεώσεις οι οποίες ισχύουν για μια διαδρομή που θα πραγματοποιούσατε με ταξί, όπως είναι επιβαρύνσεις για βαλίτσες, αναχωρήσεις από σταθμούς τρένων, ΚΤΕΛ, αεροδρόμια κλπ.
Περιέχει διάφορες ενδιαφέρουσες πληροφορίες που αφορούν τα ταξί, τις νόμιμες χρεώσεις, τις υποχρεώσεις του οδηγού και άλλες.

Σκοπός της δημιουργίας του: ταξίμετρο (taximetro), είναι να ενημερώνεται κάποιος για τις νόμιμες χρεώσεις των ταξί στην Ελλάδα. Για αυτόν το λόγο το ταξίμετρο προσφέρεται δωρεάν και για αυτόν το λόγο το ταξίμετρο έχει γίνει προσπάθεια να είναι όσο το δυνατόν απλούστερο στη λειτουργία του ώστε να το χρησιμοποιήσει κόσμος που δεν είναι εξοικειωμένος με τη χρήση πολύπλοκων εφαρμογών.

Ανοίξτε το ΤΑΞΙΜΕΤΡΟ λίγο πριν ξεκινήσετε τη διαδρομή το κόστος της οποίας θέλετε να υπολογίσετε και μεταβείτε στην οθόνη: ΤΑΡΙΦΑ. Εκεί πιέστε START και το ΤΑΞΙΜΕΤΡΟ ξεκίνησε ήδη να μετράει.

Η εφαρμογή λειτουργεί MONO με το GPS και δε χρειάζεται να έχετε ενεργή σύνδεση δεδομένων.
Το ταξίμετρο μπορεί να χρησιμεύσει και ως ταχύμετρο (speedometer).
Η μέτρηση είναι ενδεικτική και η ακρίβειά της εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.


Αυξομείωση της φωτεινότητας της οθόνης: σύρετε το δάχτυλο πάνω ή κάτω.
Προβολή ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ - ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ: από το: MENU.
Θέσεις ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ: 3 για το απλό ΤΑΞΙΜΕΤΡΟ και 19 για το ΤΑΞΙΜΕΤΡΟ PRO.

Σημαντική σημείωση:
Εξ’ αιτίας της μεγάλης ακρίβειας της μέτρησης (η ακρίβεια της μέτρησης, όταν δε χαθεί το σήμα gps καθόλου κατά τη διάρκεια της διαδρομής, (βλέπε: Ανάλυση Ταρίφας στο τέλος κάθε διαδρομής για να διαπιστώσεις την ακρίβεια της μέτρησης και πόσες φορές χάθηκε η σύνδεση με το δορυφόρο) είναι πάνω από 95% τη στιγμή την οποία ο νόμος δίνει ακόμη και στα ταξίμετρα που είναι εγκατεστημένα στα ταξί τη δυνατότητα απόκλισης έως και 10%) λαμβάνουμε παράπονα ότι πολλοί οδηγοί χρησιμοποιούν την εφαρμογή για κοστολόγηση της διαδρομής.
Σαφώς δηλώνουμε ότι η εφαρμογή δε δημιουργήθηκε με σκοπό να αντικαταστήσει τα νόμιμα και ελεγμένα από το κράτος ταξίμετρα που είναι εγκατεστημένα στα ταξί.
Based on 0 Votes and 0 User Reviews
5 Star
0
4 Star
0
3 Star
0
2 Star
0
1 Star
0
Add Comment & Review
We'll never share your email with anyone else.
Other Apps in This Category